top of page

Hola, sóc

Mariona Folgado

i tinc ganes d'explicar-te una mica sobre mi, per a que em coneguis més. Vull començar explicant-te que sempre m'ha apassionat l'art, des d'una perspectiva expressiva, més que estètica. Així és que vaig formar-me en Belles Arts, on vaig poder profunditzar amb materials i tècniques com el fang, la pintura, la serigrafia, el dibuix...

A Belles Arts també va començar el meu interès cap a l'educació i la infància, i vaig formar-me en diferents assignatures pedagògiques. Al final de la carrera vaig fer el CAP -Certificat d'Aptitud Pedagògica-, que permet treballar de professora d'art als instituts.

Vaig treure'm el títol de Monitora de lleure i vaig començar a fer extraescolars d'art en escoles, em venia molt de gust el contacte amb els nenxs. Però vaig veure que em faltaven eines, que de vegades no sabia com actuar, o no m'agradava com ho feia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I buscant buscant va arribar a la meva vida un llibre preciós que va canviar la meva perspectiva sobre l'educació i la infància per sempre més: Educar para ser, de Rebecca Wild. Aquest llibre parlava de que els adultxs que cuidem la infància hem de treballar coses nostres per a poder acompanyar-los de la manera més neta possible, i que els nostres judicis, pors, etc. no interfereixin en el creixement dels infants, tot allò que no els deixa ser les persones que són.

Tot això em va semblar realment revolucionari, i vaig començar a fer formació en Educació Viva, primer amb Laura Luna, a l'escola Albada -on vaig estar uns mesos de voluntària, també-, i finalment vaig arribar a les formacions del CAIEV, on temps després començaria a treballar d'acompanyant a l'ambient d'art de primària.

Tot això ha suposat un aprenentatge enorme, per a mi, aprenent a cultivar la presència, l'escolta, l'acceptació i l'amor a la infància i a les persones, en general. 

 

I rodejada d'aquest ambient vaig iniciar la formació en Artteràpia Gestalt a l'Escola Hephaisto de Barcelona, per poder oferir eines més terapèutiques als nenxs. Aquest va ser un altre gran viatge, doncs aquesta formació, a més a més d'eines, m'ha donat la oportunitat de coneixem a mi mateixa com no ho havia fet mai, a transitar per llums i ombres, a mirar el que negava en mi. En definitiva, a sentir-me més complerta, a estimar-me com sóc, a ser més feliç.

 

 

 

 

 

 

 

Són totes aquestes eines apreses les que vull fer-te arribar, perquè em semblen revolucionàries, com ens posen al centre de les nostres vides i ens permeten ser qui som, rebaixant estrès, exigència, patiment...

 

La maternitat del meu primer fill va ser tota una revolució, també, que encara dura ara. M'ha fet aprendre el que cap llibre em pot ensenyar, que és vivenciar tanta entrega i amor incondicional. I ara estic immersa en una segona maternitat. De nou estic aprenent moltíssim, des de la teoria, que ja conec, però sobretot des del cos, escoltant les mil emocions que surten, i que poso llum tot el que puc per poder gestionar millor. Aquestes dues personetes són les que més m'ensenyen.

 

Tota aquesta experiència acumulada i la formació en Sistèmica em donen eines per a poder-te acompanyar a nivell familiar. I la formació que estic realitzant en Teràpia de Joc amb en Joaquín Blix és un immens regal per a poder acompanyar l'ésser dels infants que necessiten teràpia: a créixer, a ser, a estimar-se de nou.

Estic aquí per ajudar-te en el que necessitis com a família. Sigui quin sigui el punt en el que us trobeu podem caminar juntxs, perquè davant de moments difícils ve molt de gust estar acompanyatxs!

 

Llibre Educar para ser de la Rebeca Wild. Libro Educar para ser de Rebeca Wild. Libro de educación viva. Libros de educacion viva. Llibres d'educació viva. Llibres d'educacio viva.
Grup d'Artterapia Gestalt. Grup d'arterapia gestalt. Grupo de arteterapia gestalt.
Terapeuta infantil Mariona Folgado. Arteterapeuta Gestalt Mariona Folgado. Artterapeuta Gestalt Mariona Folgado. Arterapeuta Gestalt Mariona Folgado. Terapia de joc Mariona Folgado. Terapia de juego Mariona Folgado. Sandplay Mariona Folgado.
Subscriu-te a la newsletter:

Gràcies!

bottom of page